Objava

Dnevna rutina nege obraza ❤️

Pri negi obraza je izredno pomembno, kakšne izdelke nanesete na kožo in v kakšnem vrstnem redu, saj vsak izdelek na kožo vpliva drugače.

Kako začeti? Če želite kar se da izkoristiti kozmetične izdelke glede na svoj tip kože, sledite trem osnovnim korakom:

  1. Čiščenje
  2. Negovanje
  3. Vlaženje

Čiščenje pomeni umivanje obraza, vlaženje pomeni hidracijo, negovanje pa vključuje uporabo serumov ali krem, ki imajo koristne sestavine za nego kože, kot so vitamin C, retinol, alfa hidroksi kisline in druge, uporaba le-teh pa je odvisna tudi od vaše kože in rezultatov, ki jih želite. Negovanje kože med čiščenjem in vlaženjem je zelo pomembno in lahko sščasoma naredi razliko v zdravju, videzu in staranju vaše kože.

➡ Naj nega postane rutina

Tudi najboljši izdelki za nego kože zahtevajo čas za delovanje, zato ne pričakujte rezultatov čez noč. Če se držite dosledne dnevne rutine, lahko pričakujete nekaj koristi v 6 do 12 tednih – in pogosto lahko traja vsaj tri do štiri mesece, da ugotovite, ali vaša nova rutina res deluje.

 

🤍 Čiščenje

Čiščenje obraza naj bo prvi korak v vaši dnevni rutini, saj bo s kože odstranilo nečistoče in odvečno maščobo, ki lahko zamaši pore. Z nanosom bodite nežni in ne pretiravajte, saj lahko s prepogostim čiščenjem z močno čistilno kozmetiko porušite zaščitno pregrado vaše kože. Če imate suho ali občutljivo kožo, priporočamo da le zvečer in zjutraj z vodo sperete obraz.

🤍 Toner

Tonerji so tekoči kozmetični izdelki za nego kože na vodni osnovi, ki jih nanesemo na suho kožo, po čiščenju obraza, s prsti, vato ali krpo in pred uporabo drugih izdelkov, kot so serumi in vlažilne kreme. Dober tonik lahko pomaga zagotoviti, da bo koža popolnoma čista in brez umazanije.

*Tonik ni obvezen, vendar je odličen način za osvežitev kože, odstranitev morebitnih ostankov in uravnoteženje pH-ja.

  • Če imate kožo, nagnjeno k aknam uporabite tonik, ki povečuje obnovo celic.
  • Za suho ali občutljivo kožo uporabite vlažilni tonik.
  • Za mešano kožo uporabite nežni piling, ki vsebuje vitamin E, ki se bori proti prostim radikalom in preprečuje poškodbe kože.

🤍 Serumi

Serumi in eliksirji zdravijo, zaščitijo in zagotavljajo koncentrirane količine sestavin, ki odpravljajo številne težave, od gub do temnejših madežev,…

  • Za vse tipe kože: lifting serum, ki zahvaljujoč gosti koncentraciji svojih sestavin krepi arhitekturo zunajceličnega matriksa

Poleg serumov pa lahko uporabite tudi eliksirje proti staranju, ki vsebujejo hialuronsko kislino:

  • Za vse tipe kože: hialuronski lepotni eliksir z arganskimi matičnimi celicami in hialuronsko kislino revitalizira in krepi celice obraza, varuje kožo pred prezgodnjim staranjem in škodljivimi vplivi okolja.

🤍 Kreme za oči

Kreme za področje okrog oči se razlikujejo od krem za obraz, saj so zasnovane posebej za občutljivo področje okoli oči, ki se stara hitreje, kot preostali del obraza. Kreme za oči priporočamo za nego drobnih gub, pomanjkanje čvrstosti ali nego temnih kolobarjev pod očmi.

Ob nanosu kreme za področje okoli oči (priporočamo zjutraj in zvečer) rahlo tapkajte s prsi po koži v predelu oči, da se izognete vlečenju občutljive kože in povzročanju poškodb.

🤍 Vlažilne kreme

Vlažilne kreme ohranjajo kožo mehko in hidrirano ter pomagajo okrepiti njeno bariero.

🤍 Krema za sončenje

Krema za sončenje je prav tako zelo pomemben korak v rutini nege kože, saj je sonce glavni razlog za prezgodnje staranje kože. Zaščita kože pred soncem je pomembna tudi, če dneve preživljate v zaprtih prostorih, saj lahko UV žarki prodrejo skozi okna.

Priporočljivo je, da 30 minut preden se odpravite ven nanesete zadostno količino kreme za sončenje s širokim spektrom SPF30 ali več, kot zadnji korak pri dnevni negi kože. Kremo nanesite tudi na vrat.

  • Za vse tipe kože: Suncare DD tonirana sončna krema s SPF50 je idealna kot blaga zaščita pred soncem. Minimizira tveganje za sončne opekline, dehidracijo in prezgodnje staranje kože.

 

Pomembno je, da na koži uporabljate kvalitetne in naravne izdelke, ki bodo pripomogli k zdravju vaše kože. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.