Objava

EVKALIPTUSOVO OLJE in njegovi učinki na naše telo

Evkaliptusovo olje

 

EVKALIPTUS izvira iz Avstralije in je v uporabi že več stoletij. Aborigini so z njegovo pomočjo pozdravili marsikatero bolezen. 

Kozmetično rastlinsko EVKALIPTUSOVO OLJE z vitaminom E se uporablja kot naravni deodorant, antiseptik, repelent in dišava. Njegova uporaba na najbolj naraven način pripomore našemu zdravju, saj se uporablja za lajšanje kožnih težav ali za razbremenitev dihalnega sistema. 

Zakaj vse lahko uporabljamo kozmetično rastlinsko EVKALIPTUSOVO OLJE z vitaminom E?

Za suho kožo in lajšanje kožnih težav, saj nanos oz. masaža telesa z kozmetičnim rastlinskim evkaliptusovim oljem z vitaminom E kožo nahrani in navlaži. 

Kot deodorant, saj nanos na predele telesa, ki so izpostavljeni potenju na najbolj naraven način odišavi in preprečuje potenje. 

Za zaščito proti mrčesu, saj vonj 100% naravnega kozmetičnega rastlinskega evkaliptusovega olja z vitaminom E odganja mrčes.

Respiratorne težave oziroma bolezni dihal, saj je dokazano, da kozmetično rastlinsko evkaliptusovo olje z vitaminom E lahko uporabljamo za blaženje simptomov akutnega in kroničnega bronhitisa.  Zdravljenje z njegovo pomočjo poteka bistveno hitreje. Nekaj kapljic evkaliptusovega olja vtremo v prsni koš in lažje bomo dihali. 

Za lajšanje simptomov prehlada in gripe, saj kozmetično rastlinsko evkaliptusovo olje z vitaminom E pomaga pri zamašenih sinusih. Nekaj kapljic kozmetičnega rastlinskega evkaliptusovega olja  z vitaminom E vtremo na predel sinusov. Za odmašitev dihalnih poti v pol litra vrele vode dodamo 3 kapljice kozmetičnega rastlinskega evkaliptusovega olja, nato vročo paro inhaliramo, pri čimer si čez glavo poveznemo brisačo. 

Kozmetično rastlinsko evkaliptusovo olje z vitaminom E ima tudi antibakterijske in antivirusne učinke, zato bo okrevanje po raznih virusnih obolenjih hitrejše.

Bolečine v mišicah pogosto spremljajo otekline. Na boleča in otekla mesta nanesimo kapljico ali dve evkaliptusovega olja in masirajmo. Z masažo kozmetičnega rastlinskega evkaliptusovega olja z vitaminom E bolečine v mišicah in otekline zmanjšamo, saj deluje protivnetno. Bolečina bo kmalu popustila, oteklina pa splahnela.

Evkaliptusovo olje v kombinaciji s sladkim mandljevim oljem na koži izkazuje blažilne, mehčalne, pomirjevalne in vlažilne lastnosti. 

Več o  celotni ponudbi kozmetičnih rastlinskih olj MACROVITA najdete v naši spletni trgovini.

Njegova uporaba ni primerna za otroke stare manj kot 3 leta.

 

One thought on “EVKALIPTUSOVO OLJE in njegovi učinki na naše telo

  1. Janja R. pravi:

    Lovorjevo olje je redno na moji polici v kopalnici. Uporabljam ga skozi vse leto, kot deodorant, za masažo bolečih mišic in v primeru prehlada!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.