Objava

Kako pravilno NEGOVATI MOŠKO KOŽO?

Moška nega

 

Tudi moški so vedno bolj ozaveščeni o tem, kaj je dobro, zdravo za njihovo telo in si želijo, da bi bila njihova koža videti zdrava in lepa predvsem, pa da se v njej dobro počutijo.

Kljub temu, da se koža med spoloma razlikuje, se moški prav tako kot ženske spopadajo s težavami, kot so občutljivost kože, suha koža, akne in staranje.

Moška koža ima sicer drugačno sestavo kot ženska koža, zato potrebuje tudi drugačno nego, sestavo izdelkov.

Kako se razlikujeta MOŠKA in ŽENSKA koža?

Hormon testosteron določa moške značilnosti kože in ji daje drugačno strukturo, kot jo ima ženska koža. Čeprav je koža vsakega moškega edinstvena, je moška koža, tako na obrazu in telesu, na splošno debelejša, bolj mastna in se drugače stara. Vsebuje več kolagena, videti je bolj napeta in čvrsta. Količina kolagena v moški koži se enakomerno zmanjšuje. Pri ženski koži se to zgodi pozneje v življenju, zlasti po menopavzi. Ženska koža se tedaj močno stanjša, učinki pa so bolj izraziti kot pri moških.

Moški imajo več žlez lojnic in zato tudi več por kot ženske. Tvorba seruma je dvakrat tolikšna kot pri ženskah, zato je moška koža tudi bolj mastna, svetleča kot ženska koža in je nagnjena k nečistočam in aknam.

Znaki staranja se pri moških pojavijo pozneje, a spremembe so zelo hitre in opazne. Moške največkrat prizadenejo izguba mišične mase, povešena koža v kombinaciji z zabuhlimi očmi in temnimi kolobarji, zaradi česar so videti utrujeni. Gube se pojavijo tudi pri moških, vendar jim zaenkrat ne dajejo še takšne pozornosti kot ženske, čeprav bi bilo potrebno!

Izrednega pomena je pravilna nega zaradi rednega britja, saj je s tem koža izredno obremenjena, povzroči draženje, ker odstrani zgornjo plast kožnih celic. Zanimivost: moški, ki se brijejo, postopku britja v življenju svojo kožo izpostavijo povprečno 16.000, zato koža obraza postane bolj občutljiva, se hitreje odziva na škodljive vplive iz okolja ali nepravilno izbrane kozmetične izdelke.  

Do 40% moških ima težave s kožo, ki so posledica britja, k njim pa so še posebej nagnjeni mlajši in svetlopolti moški. Topo rezilo, nezadostna navlažitev kože in nepravilno izbrani kozmetični izdelki med britjem lahko povzročijo ranice, ureznine, skelenje in včasih tudi izpuščaje.

 Kako pravilno NEGOVATI MOŠKO KOŽO?

Potrebujete ustrezen, pravilen pristop k negi z izdelki, ki upoštevajo njene edinstvene biološke značilnosti. Pri britju je potrebna pazljivost, še posebej pri ljudeh z občutljivo kožo, aknasto, problematično kožo, suho, izsušeno kožo, atopijskim dermatitisom,…

Kožo namažite in zaščitite z izbranimi izdelki za britje. Le-ti bodo pomagali, da bo rezilo gladko drselo po koži, preprečilo ranice, ureznine. Izdelki naj bodo blagi in naj pomirijo kožo. Nepravilno izbrani izdelki lahko odstranijo naravne lipide kože, ki so zaradi odstranjene vrhnje plasti kožnih celic bolj izpostavljeni. Po britju je izrednega pomena nanos balzama ali gela za po britju ter kreme za obraz, ki regenerirajo.

Priporočamo izbrane izdelke za britje in nego obraza iz naravnih rast sestavin, kot sta bombaž in hmelj, ki imata tudi protibakterijske lastnosti, ki kožo zaščitijo pred draženjem zaradi britja in poskrbijo za pravilno dnevno nego obraza.

Za nego telesa priporočamo tudi uporabo drugih izdelkov iz linije bombaža in hmelja:

Gel za prhanje, ki vsebuje še oves, bršljan in oljčno olje, ki moško kožo očisti,  mehča, hkrati pa zagotavlja čudovit občutek svežine in izredno prijetnega vonja.

Edinstven izdelek je SUHO OLJE za nego vaše BRADE, ki vsebuje kar 99% naravnih sestavin.

Vsi izdelki so dermatološko in mikrobiološko preverjeni, NISO testirani na živalih in NE VSEBUJEJO:  MINERALNEGA OLJA, VAZELINA, PROPILEN GLIKOLA, SILIKONOV, PARABENOV.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.