Objava

Kdo je razvil kozmetiko?

»Kozmetika je ime za snovi, ki se uporabljajo za to, da spremenimo izgled ali vonj telesa. To so kreme, geli, dezodoranti, šamponi in podobni izdelki.«

Ste vedeli, da beseda kozmetika izhaja iz grške besede »cosmeo«, kar pomeni »negujem, olepšavam«!

Sedaj veste zakaj smo se odločili, dostavljati grško naravno kozmetiko MACROVITA v vaše domove…

Zgodovina kozmetike sega dolgo let nazaj, do Starih Egipčanov. Z razvojem so kozmetiko začeli spoznavati tudi Stari Grki, ki so razvijali in uporabljali aromatična olja in dišave. Grki so posebej negovali zdrav način življena in osebno higieno. Razvili so postopke in naravne preparate za lepšanje obraza, nego kože in nohtov, za barvanje las so uporabljali žafran. Vsako leto so v starih Atenah priredili »svečanost lepote«, kjer so se Atenci posebej lepo uredili.

Že 370 pr.n.št. starogrški filozof in utemeljitelj botanike Teofrast opisuje 500 zdravilnih rastlin, ki se uporabljajo za zdravljenje, barvanje, odišavljanje in postopek pridobivanja arom s pomočjo olj. Razvoj kozmetike se je ponesel v svet in 20. stoletje je obdobje vzpona, ko je make-up postal moderen v ZDA, predvsem v Hollywoodu ter Evropi.

Danes je kozmetika prisotna v vsakem domu. Nizko ceno in veliko dostopnost kozmetiki so omogočile nove tehnologije v kozmetični industriji, ki so izdelavo krem in ostalih preparatov naredile cenejšo in enostavnejšo.

NATURA POINT in MACROVITA želita zopet povezati človeka z naravo, zato je naš slogan in namen ponuditi vam »DOTIK NARAVE« v vašem domu.

2 thoughts on “Kdo je razvil kozmetiko?

  1. Ana H. pravi:

    Grško kozmetiko Macrovita uporabljam že 30 let in zelo sem hvaležna, da jo sedaj lahko kupim tudi v Sloveniji!!

  2. Eneja R. pravi:

    Ja, jaz poskušam uporabljati, kar se da čimbolj naravno. Hvaležna sem za linijo iz arganovega in oljčnega olja, res paše moji koži!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.