Objava

NARAVNA KOZMETIKA? Je boljša, varnejša?

Naravna kozmetika - varnejša, boljša?

Koža je naš največji organ in predstavlja učinkovito bariero pred vdorom zdravju škodljivih snovi v telo. Zdrava koža nas sama ščiti pred vdori zunanjih škodljivih dejavnikov. Ko pa se njeno stanje poslabša, se zmanjša njena sposobnost zaščite pred vdorom zdravju škodljivih snovi. Na tem mestu je izrednega pomena uporabljati kvalitetne naravne izdelke.  Preverite vaše kozmetične poličke, kakšni izdelki se pojavljajo na njih?

Kozmetični izdelki so zasnovani tako, da zagotavljajo dostavo učinkovin na ustrezno mesto na koži in laseh. Zato je pomembna res kvalitetna nega kože in las ter uporaba naravnih izdelkov, ki vzpodbujajo naraven obrambni mehanizem, naraven videz in prijeten občutek v »svoji« koži, saj izdelki ne vsebujejo telesu škodljivih snovi.

NARAVNA KOZMETIKA, KAJ JE TO? 

Da bi kozmetični izdelek poimenovali naravno, je osnovno merilo, da mora biti vsaka sestavina naravnega izvora in da je bila vsaka od teh sestavin minimalno dodatno obdelana glede na njen naravni vir. Naravne sestavine so tiste sestavine, ki jih najdemo neposredno v naravi, izolirane ali pridobljene od živali.

ZAKAJ UPORABLJATI NARAVNO KOZMETIKO?

Vsak dan večina od nas uporablja veliko različnih kozmetičnih izdelkov in tako pride naša koža in lasje v stik z velikim številom kemikalij, ki so dodani v njihovo sestavo. Verjetno ste že prebrali nekaj zastrašujočih besedil o rakotvornih in drugih škodljivih lastnostih nekaterih kozmetičnih sestavin.

Zato na primer naravna kozmetika, ki vsebuje organsko oljčno  olje, arganovo olje, matični mleček čebel, propolis, bombaž, hmelj, med, beli čaj, aloe vero, guarano, hibiskus,… in za kožo koristne vitamine ponuja idealno naravno nego za obraz, telo in lase, tako za ženske, kot za moške, mladostnike, otroke in dojenčke.

Primer take kozmetike je MACROVITA, ki izdeluje naravno kozmetiko v Atenah že od leta 1984. MACROVITA je prvo grško podjetje in prvo podjetje na slovenskem trgu, ki uporablja kozmetiko v kombinaciji oljčnega in arganovega olja.

Priznani izdelovalci kozmetike že leta priznavajo, da se veliko lepotnih skrivnosti in lepotnih trikov skriva v nauku starih Grkov, ki jih Grki že desetletja obvladajo.

MACROVITA uporablja ekološko oljčno olje, ki ga proizvaja na otoku Kreta in velja za enega najboljših na svetu. Le-ta izstopa z neverjetno pozitivnim učinkom na naše telo, obraz in lase.

Naravna kozmetika MACROVITA vsebuje bogastvo več kot 200 naravnih sestavin.

Zeliščne sestavine so pridobljene v najbolj ugodnem, sončnem podnebju Grčije ali na drugih delih sveta.

MACROVITA IZDELKI NE VSEBUJEJO:

MINERALNEGA OLJA, VAZELINA, PARABENOV, SILIKONOV, GENETIČNO MUTIRANIH RASTLIN, SLES, SLS, ŽIVALSKIH SNOVI (razen čebeljih pridelkov, kot so med, propolis in matični mleček čebel)

 

Če vas taki izdelki zanimajo, vas vabimo da si ogledate veliko izbiro izdelkov tudi v naši spletni trgovini: https://naturapoint.si/trgovina/

5 thoughts on “NARAVNA KOZMETIKA? Je boljša, varnejša?

 1. Meta pravi:

  Odkar uporabljam kozmetiko iz arganovega in oljčnega olja, so moje težave suhe kože, blage luskavice izginile.
  Meta L.

  1. Prodaja Naturapoint pravi:

   Hvala za vaše mnenje!

 2. Uroš P. pravi:

  Hvala za nasvet!! Ob uporabi moškega gela za tuširanje in masla za telo iz oljčnega in arganovega olja nimam več suhe kože po telesu.

 3. Ajda Ž. pravi:

  Otroška linija iz medu in ovsa je mojemu Žanu pomagala, da nima več temenčkov in suhe kože po telesu.

 4. Kasilda Bedenk pravi:

  Če postajamo vse bolj previdni pri izbiri sestavin za prehrano in svoje telo hranimo z ekološkimi in naravnimi pridelki, potem je samoumevno, da pred nakupom pogledamo tudi sestavine krem za obraz in telo. Presenečeni bomo, koliko dragih krem priznanih znamk še vedno vsebuje parabene, mineralna olja in vazelino. Zato sem zelo hvaležna Naturapointu, da imamo možnost dostopa do čudovite naravne kozmetike Macrovita, ki že po nekaj dneh uporabe pokaže vidno izboljšanje videza kože.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.