Objava

Vse o RICINUSOVEM olju 🌿

Ricinusovo olje

Ricinusovo olje se že stoletja uporablja v kozmetiki. Njegove prednosti so, da kožo zgladi, navlaži, jo ščiti in pomirja. Olje ne maši por in spodbuja enakomeren ten kože. Uporabljamo ga lahko tudi kot čistilo (za čiščenje obraza), spodbuja zdravje lasišča in je odličen proti staranju.

Kaj je ricinusovo olje? 🌱

Ricinusovo olje je stisnjeno iz ricinusovih semen, ki jih najdemo v tropski rastlini Ricinus communis. Je gostejše kot arganovo ali kokosovo olje, zaradi česar je lahko učinkovito polnilo za kožo in lase.

Zdravilne lastnosti ricinusovega olja naj bi bile izkoriščene že v starih egipčanskih časih, ko so ga mnogi obravnavali kot eliksir za krepitev imunosti. Še vedno je temelj ajurvedske medicine.

🌿 Glavne lastnosti:

Vrsta sestavine: Hidrator.

Glavne prednosti ricinusovega olja: vlaži, pomirja, razstruplja.

Kdo naj ga uporablja: Na splošno ljudje s problematično kožo ali ljudje, ki želijo preprečiti nastanek gub. Nosečnice se morajo izogibati ricinusovemu olju, saj se ricinusovo olje uporablja za spodbujanje poroda.

Kako pogosto ga je priporočljivo uporabljati: enkrat na teden.

Dobro deluje v kombinaciji z: drugimi olji, kot sta mandljevo in jojobino olje.

ricinusovo olje

Prednosti uporabe ricinusovega olja v kozmetiki:

  • Ščiti pred gubami: Ricinusovo olje je super za boj proti znakom staranja. Potopite vato v olje in jo nanesite na kožo pred spanjem.
  • Pospešuje rast las: Največkrat ga uporabimo za domač serum za obrvi in ​​trepalnice. Za daljše trepalnice zamenjajte odstranjevalec ličil za oči z ricinusovim oljem in obrišite dnevno maskaro, hkrati pa pustite, da ricinusovo olje nežno prekrije vaše trepalnice ter jih podaljša in zaščiti.
  • Pomirja problematično kožo: Ricinusovo olje se tradicionalno uporablja tudi zaradi svojih domnevnih zdravilnih lastnosti proti ekcemom, dermatitisu, rozacei, psoriazi in drugim kožnim boleznim.
  • Odpravlja razcepljene konice: Ricinusovo olje, ki je polno obnovitvenih kislin, lahko pomaga ohranjati močne in zdrave lase ter preprečuje nastanek razcepljenih konic. Poveča tudi sijaj las.

Za katere tipe kože je primeren? 🤍

  • Za suho kožo: trigliceridni vidik ricinusovega olja pomaga črpati vlago iz zraka v kožo in jo ohranja hidrirano, zaradi česar je odlično za suho kožo – tako na telesu kot na obrazu.
  • Za mastno kožo: ker ima nizko oceno na lestvici komedogenosti ne zamaši por.
  • Za mlade v 20-ih: pri mladih na kožo še vedno vplivajo hormonske spremembe, kar pomeni, da je priporočljiva uporaba izdelkov, ki so čim nižje na lestvici komedogenih, zaradi česar je ricinusovo olje odlična izbira.
  • Za kožo proti staranju: sposobnost ricinusovega olja je, da vlaži kožo in pomaga “podaljšati” mladostnejši videz, saj kožo neguje in vlaži.
  • Za občutljivo kožo: olje nežno vpliva na kožo, ki je po uporabi gladka in umirjena. Je antioksidant, ki pomaga zaščititi kožo pred okoljskimi stresorji, ki vplivajo na občutljivo kožo.

Predvsem pa je ricinusovo olje popolno za vse, ki obožujete naravno kozmetiko. 

Ricinusovo olje Macrovita je 100% naravno in vegansko. 🌱

ricinusovo olje

Najpogostejša vprašanja:

  • Ali je ricinusovo olje primerno za uporabo na suhi koži? Vsekakor! Ricinusovo olje vlaži, zato je dobra izbira za tiste s suho kožo.
  • Ali je ricinusovo olje dobro za mastno kožo? Ricinusovo olje je antibakterijsko, zato bi lahko pomagalo tistim, ki imajo odvečno olje in zamašene pore.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.