Objava

Zakaj je naravna kozmetika tako pomembna?

Vsaka tipična ženska obožuje kozmetiko, ne glede ali je negovalna ali dekorativna.
V poplavi kozmetičnih izdelkov in znamk, ki so na svetovnem in slovenskem trgu, je trenutni trend naravna kozmetika.

To nikakor ni slučaj, saj večina žensk priznava, da ko začnejo uporabljati naravno kozmetiko, se težko vrnejo na nenaravno. Razlogi so različni, prednjači pa ta, da večina žensk svoje telo ceni in svoji koži ne privošči več izdelkov, ki vsebujejo parabene, sulfate, silikone, mineralna olja, vazelin, parfume, aluminij,… oz. tako imenovane »zdravju škodljive snovi«.
Čeprav je v današnji kozmetiki težko dobiti 100% organski izdelek, je priporočljivo, da uporabljate take, ki imajo v večini organske sestavine in ne vsebujejo zdravju škodljivih snovi.

Verjetno ste že kdaj dobili občutek, da se po dolgotrajni uporabi iste kreme za obraz, vaš obraz zasiti in podobno se dogaja tudi z lasmi. Kar pa je pri naravni kozmetiki navdušujoče je prav to, da tega občutka ni.
S porastom trenda naravne kozmetike, je na trgu vedno več znamk, ki se oglašujejo kot bio in organska kozmetika. Odločitev o tem, katero boste uporabljale je vse prej kot lahka, saj vsi zagotavljajo privlačen videz ter zagotavljajo, da so prav njihovi izdelki najboljši za vašo kožo.

Zato smo bili res presenečeni nad izdelki MACROVITA, ki so novost na slovenskem trgu.
MACROVITA je prva naravna grška kozmetika v Sloveniji, izdelujejo jo v Atenah že od leta 1984 in je prisotna na 18 trgih.
MACROVITA je kozmetika z oljčnim oljem kot aktivno sestavino, z drugimi organskimi snovmi in vitamini, ki podpirajo idealno in naravno nego obraza, telesa in las za ženske, moške, mladostnike, otroke in dojenčke.

Kombinacija oljčnega in arganovega olja je edinstvena rešitev, ki jo lahko najbolj naravno nanesete na svojo kožo ali lase.
Znanstvene raziskave so pokazale, da ti dve naravni sestavini koži nudita veliko močnih antioksidantov in kozmetičnih sredstev kot so: terpenoidi, karotenoidi, iridoidi, flavonoidi, polifenoli, sladkor, vitamini, mononezasičenih in večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Oljčno in arganovo olje odlično združujeta te aktivne organske snovi, ki se med seboj dopolnjujejo, zagotavljajo dolgotrajno hidracijo in hrano za kožo, se borijo proti gubam, “zategnejo” kožo in zdravijo prezgodnje staranje.
Vse sestavine za izdelke so strogo izbrane samo pri najboljših dobaviteljih. Izdelki temeljijo na kombinacijah hladno stiskanih rastlinskih olj in rastlinskih izvlečkov, čebeljih pridelkov, kot so med, propolis, matični mleček čebel in naravnih vitaminov.

MACROVITA Olive & Argan je kozmetika, ki podpira naravno nego obraza, telesa in las za ženske.

Za mladostno in problematično kožo smo razvili posebno linijo organskega oljčnega olja v kombinaciji z matičnim mlečkom čebel, ki pa je primerna tudi za odraslo mastno kožo.

MACROVITA izdelki ne vsebujejo: mineralnih olj, vazelina, parabenov, silikonov, genetično mutiranih rastlin, SLES, SLS in niso testirani na živalih.
Prav tako ne uporabljajo živalskih snovi, razen čebeljih pridelkov, kot so med, propolis in matični mleček čebel.
Zavezani so k spoštovanju okolja, usmerjeni v ustvarjanje visoko kakovostnih kozmetičnih izdelkov, ki so varni, učinkoviti in prijetni za uporabnike. Vsi izdelki so dermatološko preverjeni in okolju prijazni.

3 thoughts on “Zakaj je naravna kozmetika tako pomembna?

 1. Klavdija pravi:

  JA, res dobro napisano. V razmislek!
  Ko bi ljudje cenili svoje telo, nanj ne bi nanašali naftnih derivatov in bi prisegali na naravno!
  Klavdija B.

 2. Gregor pravi:

  Izdelke Macrovita sva kupovala na dopustovanju v Grčiji v lekarni in sedaj jih lahko osebno kupiva v Sloveniji! Odlično in hvala za to ponudbo.
  Gregor in Petra S.

 3. Kasilda Bedenk pravi:

  Končno imamo tudi na slovenskem trgu ponudbo dobre naravne kozmetike iz naravnih mediteranskih olj, ki ne potrebujejo dodatne hvale. Kreme Macrovita so izredno kakovostne in po dostopni ceni. Moja koža jih odlično prenaša in dobro vpija njihove sestavine. Hvala za to možnost!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.