Macrovita v Atenah, glavnem mestu Grčije izdeluje naravno kozmetiko. Sestavine za izdelke dobavlja le pri najboljših dobaviteljih. Arganovo olje iz Maroka, oljčno olje iz grškega otoka Kreta,…

MACROVITA, NA ZAČETKU RAZVOJA GRŠKE NARAVNE KOZMETIKE V ATENAH

Zgodba se je začela v Atenah leta 1984, ko sta dva nemirna duha z globalno vizijo, po imenu George in Elisabeth Vassilakaki pričela z izvedbo svojih sanj.

Zaključila sta ekonomske študije in dolga leta delala kot vodilna v industrijskih podjetjih. S skupnimi močmi sta si zamislila prihodnji globalni premik k naravnemu načinu življenja in razvoju ekološke zavesti ljudi. Odločila sta se, da bosta svoje znanje, veščine, ambicije in ustvarjalnost vključila v samostojno poslovno dejavnost.

Z vztrajnostjo, navdihom narave, ki ju je obkrožala v deželi, v kateri sta odraščala sta poiskala rastline. Dodala sta še rastline iz drugih delov sveta, jih združila, obdelala, prelila, zapakirala ter jih kot pomoč k naravni lepoti, poslala v svet.

Z nenehnim ustvarjalnim raziskovanjem in uporabo naravnih sestavin sta dosegla, da njihovo poslanstvo ostaja v ospredju kozmetologije. Inovativni in vedno učinkoviti kozmetičnimi izdelki zadovoljijo vse nove nastajajoče potrebe potrošnikov.

Ime MACROVITA je sestavljeno iz starogrške predpone »MACRO« in znane latinske besede »VITA«, kar pomeni VIR DOLGOŽIVOSTI.

Simbol med MACRO in VITA je azijski simbol YIN-YANG, ki izraža telesno in duševno ravnovesje, kot sta lahko v ravnovesju samo človek in narava.

 

MACROVITA
oblikuje, razvija, proizvaja in prodaja naravne kozmetične izdelke, ki temeljijo na sofisticiranih kombinacijah rastlinskih olj in rastlinskih izvlečkov, čebeljih pridelkov, kot so med, propolis in matični mleček in naravnih vitaminov. Je kozmetika z oljčnim oljem kot aktivno sestavino. Izdelke prodajajo v lekarnah in organskih trgovinah v Grčiji, najdemo jih tudi v več državah po svetu.

MACROVITA je ustvarila tudi linijo izdelkov za nego kože na osnovi ekstra deviškega ekološkega oljčnega olja pod blagovno znamko OLIVE-ELIA, ki nadaljuje s standardi kakovosti. OLIVE-ELIA je sestavljena iz dveh besed: prva je latinska beseda “Olive”, druga pa pripadajoče ime oljke v grščini: “Elia”.

Obe liniji naravne kozmetike, tako MACROVITA, kot OLIVE-ELIA združujeta oljčno olje z mnogimi drugimi organskimi snovmi in vitamini, ki podpira idealno in naravno nego obraza, telesa in las tako za ženske, moške, mladostnike, otroke in dojenčke.

MACROVITA je zavezana k spoštovanju okolja. Prizadevanja so vedno bolj usmerjena v ustvarjanje visoko kakovostnih izdelkov, ki so varni, učinkoviti in prijetni za uporabnike. V ta namen so uporabljene določene sestavine, ker zagotavljajo posebne lastnosti, ki izboljšujejo izdelke. Daje prednost naravnim sestavinam.

Vsi izdelki so dermatološko preverjeni in okolju prijazni.

Vsi izdelki za dojenčke in otroke so hipoalergenski (zmanjšanje verjetnosti alergijske reakcije).

Izdelki ne vsebujejo: mineralno olje, vazelina, parabenov in genetično mutiranih rastlin.

Izdelki niso testirani na živalih.

Ne uporabljajo živalskih snovi, razen čebeljih pridelkov, kot so med, propolis in matični mleček.

Večina izdelkov vsebuje 90% naravnih sestavin, novi izdelki vsebujejo več kot 97% naravnih sestavin.